Winactie! Filosoferen met het spel Denktekenen

denktekenen winactie win

Weet jij wat macht is? Of vrijheid, je ziel, de tijd, het nu? Maak kans op het spel denktekenen en filosofeer over deze en andere vragen met kinderen.

Denktekenen

Niet iedereen denkt hetzelfde over vrijheid, macht of tijd. Voor iedereen hebben deze woorden een eigen betekenis. Hoe jij over zulke onderwerpen denkt, kun je onderzoeken door te tekenen. Als je tekent, denk je niet alleen na met de logische kant van je hersenen maar ook met je creatieve kant. Zo ontdek je sneller jouw eigen antwoorden.

In het spel Denktekenen van Filosovaardig.nl vind je 45 tekenopdrachten voorzien van denkvragen en uitspraken van kinderen. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en helpen hen erachter te komen wat dit soort woorden voor hen betekenen. Je kunt de opdrachten alleen doen, maar het is ook leuk om ze samen te doen. Door met elkaar ideeën uit te wisselen krijg je een filosofisch gesprek.

Bij alle tekenopdrachten vind je illustraties van Pieter van Dijken, zodat de kinderen door zijn tekeningen geïnspireerd worden. Daarnaast geeft hij wat handige tekentips.

Winactie

Wil jij kans maken op het spel Denktekenen? Meedoen kan als volgt. Like klaarvoordeklas.nl op Facebook of Instagram en reageer op de post waarom jij of iemand die je kent kans wilt maken op dit spel. Meedoen kan t/m 6 september 2020.

Meer spelletjes in de klas? Bekijk ook eens het spel Regenwormen om tafels te oefenen.

Geef een reactie