Raad je locatie en oefen topografie met GeoGuessr

gueguessr topo topografie locatie aardrijkskunde klas

GeoGuessr is een online spel waarbij je ergens op de wereld gedropt wordt en moet raden waar je bent door rond te kijken en aanwijzingen te verzamelen. Perfect om de topografie kennis van kinderen eens te testen.

Topografie oefenen met GeoGuessr

GeoGuessr is een online spel waarbij je ergens op de wereld gedropt wordt. Vervolgens kan je rondlopen en om je heen kijken om zo aanwijzingen te verzamelen over je locatie. Je raadt dus je locatie met alleen zichtbare aanwijzingen. Door rond te lopen kan je informatie verzamelen over het weer, het klimaat en de begroeiing. Ook kan je op zoek gaan naar straatborden die iets zeggen over de taal en misschien wel de locatie waar je je bevindt.

Het doel is om je startpositie zo nauwkeurig mogelijk in te schatten. Ben je zeker over je positie? Dan klik je op de kaart en laat het spel zien hoeveel meter (of natuurlijke vele kilometers) je ervan af zit.

In de klas

Het spel kan je eenvoudig in de klas spelen. Zet het digibord aan, start het spel en zoeken maar. Ga met de kinderen in gesprek. Wat voor klimaat is het? Hoe is de omgeving? Wat laat dat zien?

Gratis en betaald

Er is een gratis versie van het spel waarbij je overal ter wereld gedropt kan worden. Daarnaast zijn er ook betaalde versies van het spel waarbij je specifieke gebieden kan kiezen zoals Nederland of de Europese Unie.

Leren over de planeten? Download dan dit werkblad.

Geef een reactie