Plusopdracht: Leren van proefjes met Dylan Haegens

proefjes dylan haegens werkblad experiment

Dit werkblad combineert wat kinderen interessant vinden: leren over proefjes en een YouTuber. Zonder dat ze zelf aan de slag hoeven leren kinderen zo wat over natuurkunde en techniek.

Leren van proefjes

In deze opdracht bekijken de kinderen het onderstaande filmpje van Dylan Haegens waarin hij 10 proefjes uitvoert. Het leuke aan de proefjes is dat ze allemaal uitgelegd kunnen worden aan de hand van natuurkunde en techniek. Deze uitleg wordt gegeven in het werkblad.

Aan de slag

Na het bekijken van ieder proefje maken de kinderen de opdrachten op het werkblad. Bij ieder proefje wordt kort uitgelegd wat er gebeurd en hoe dit kan aan de hand van kennis over natuur en techniek. Daarna volgen twee korte opdrachten.

Het werkblad is, afhankelijk van het niveau van kinderen, geschikt als (plus)opdracht voor kinderen van groep 3 t/m groep 6.

Nog meer leren? Leer met dit werkblad alles over de planeten in ons zonnestelsel.

Download

Download hier het werkblad en de antwoorden.

Zelf onderzoeken

Alle proefjes kunnen ook uitgevoerd worden door de kinderen zelf, met hier en daar wat hulp van de leerkracht of ouders. Kijk voor een volledige beschrijving van de benodigdheden en de stappen op de website van Generation Discover.

Nog meer proefjes doen? Kijk eens op de website proefjes.nl.

Geef een reactie