Kwartetten met de 10 geschiedenis tijdvakken

kwartet geschiedenis tijdvakken spel

De geschiedenis wordt in het onderwijs opgedeeld in 10 tijdvakken. Leer de tijdvakken en hun kenmerkende aspecten spelenderwijs met dit gratis geschiedenis kwartet.

10 tijdvakken

In Nederland wordt de geschiedenis opgedeeld in 10 tijdvakken. Ieder tijdvak kent verschillende kenmerken aspecten, zoals de industriële revolutie in de tijd van de burgers en stoommachines en Anne Frank in de tijd van de wereldoorlogen. Daarnaast is er een canon met daarin 50 belangrijke personen, voorwerpen en gebeurtenissen uit Nederland waarvan er meerdere vensters zijn verwerkt in het kwartet.

Meer weten? Kijk op geschiedenis.nl/tijdvak

Kwartet

De jongste speler begint en vraagt aan een van de andere spelers een kaart die hij niet heeft. Dit moet een kaart zijn van een kwartet dat hij wel in zijn hand heeft, maar nog niet compleet. Heeft de andere speler deze kaart, dan geeft hij deze kaart af. De speler die aan de beurt is mag daarna doorgaan met  kaarten vragen. Hij mag een kaart vragen aan alle spelers. Als een speler de vier kaarten van een kwartet verzameld hebt, roept hij ‘kwartet!’ en legt hij de vier op een stapel voor zich neer. Zijn beurt is daarna voorbij.

Als er om een kaart wordt gevraagd en de andere speler blijkt deze niet te hebben, is je beurt voorbij en mag de volgende speler een kaart vragen. Degene aan wie als laatste een kaart is gevraagd, is nu aan de beurt.
Het spel is afgelopen als alle kwartetten verzameld en compleet zijn.

Nog meer kwartetten? Download het kwartetspel voor breuken.

Download

Download hier het tijdvakken kwartet.

Geef een reactie