Vijf boekentips voor de meivakantie

boekentips vakantie boek

Het is bijna meivakantie, tijd om weer eens een goed boek erbij te pakken. Hier vijf boekentips voor de vakantie.

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

Dit boek beschrijft het leven van de fictieve filmster Evelyn Hugo, een Hollywoodlegende uit de jaren 60 en 70. Evelyn heeft in haar leven vele echtgenoten gehad en besluit om aan het einde van haar leven de waarheid te vertellen over haar leven. Ze vertelt haar levensverhaal aan Monique Grant, een onbekende reporter. Van begin tot eind leef je mee met het enerverende leven van dé Evelyn Hugo.

Beste ‘De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo’ hier.

Daar waar de rivierkreeften zingen

‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ gaat over Kya Clark. Kya groeit in haar eentje op in een moeras, ver van de bewoonde wereld. Ze is tevreden met haar leven, totdat ze kennismaakt met twee jongens uit de stad. Door hen leert ze dat er meer op de wereld is. Wanneer een van de jongens dood wordt gevonden, wordt Kya verdacht.

Bestel ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ hier

Judas

In het eerste deel van de trilogie vertelt Astrid Holleeder hoe het is om op te groeien als zus van ‘nationale knuffelcrimineel’ Willem Holleeder. Wat weinigen wisten is dat Willem Holleeder ook al die jaren zijn familie afperste en bedreigde. Na vele jaren besluiten Astrid, haar zus Sonja en ex-vriendin Sandra in 2013 om verklaringen af te leggen tegen Willem.

Bestel ‘Judas’ hier.

De gunst

De gunst is het nieuwste boek van Nicci French. In de gunst maken we kennis met Jude, een succesvolle arts die gelukkig is met haar verloofde Nat. Op een dag staat Liam, haar eerste liefde, in het ziekenhuis waar Jude werkt met de vraag hem in het weekend te ontmoeten in een cottage in Norfolk. Jude stemt toe, maar eenmaal daar komt Liam niet opdagen. Wat houdt Liam voor haar achter?

Bestel ‘De gunst’ hier.

Mrs. Degas

Mrs. Degas vertelt het verhaal van schilder Edgar Degas. Aan het einde van zijn leven is Degas blind en moet zijn huis uit. Om hem te helpen duikt een jonge vrouw op, die niet helemaal eerlijk is over wij zij is. Ze herinnert Degas aan de liefde van zijn leven, zijn Amerikaanse nichtje Estelle. Het boek vertelt het verhaal van de liefde die er nooit heeft mogen zijn.

Bestel ‘Mrs. Degas’ hier.

Nog meer tips? Bekijk hier onze eerdere boekentips.

Geef een reactie