Kijktips voor de kerstvakantie

kijktips onderwijs school kerstvakantie

In de kerstvakantie is het tijd voor bankhangen met een goede film of serie. Hier onze kijktips voor de kerstvakantie.

100 dagen voor de klas

In 100 dagen voor de klas gaan televisiemakers Tim den Besten en Nicolaas Veul, je raadt het al, 100 dagen voor de klas. Ze gaan aan de slag als stagiair op een school in Lelystad. Daar krijgen ze te maken met uitdagingen die leerkrachten niet onbekend zijn zoals orde houden, instructie geven en het opbouwen van relaties. Deze serie is te zien via NPO.

School of Rock

Jack Black speelt in deze film de 30-jarige rockzanger en gitarist Dewey Finn. Nadat hij uit zijn rockband is gegooid, zit hij zonder geld. Door een misverstand wordt Dewey invalleerkracht van een elitaire basisschool. Daar ontdekt hij het talent van de kinderen en probeert hij om zijn klas in een rockband te veranderen.

Freedom Writers

De jonge lerares Erin Gruwell krijgt een van de slechts presterende klassen toegewezen. Ze schrikt van de achtergronden van de leerlingen en besluit hen te helpen. Met haar unieke manier van lesgeven weet ze verandering te brengen in de levens van de jongeren. Freedom Writers is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Deze film is te zien op Netflix.

Ik moet niks

Ik moet niks volgt het leven van Toebie, inmiddels 14 jaar. Toebie woont met zijn ouders in Frankrijk en krijgt daar een alternatieve opvoeding. Hij is nooit naar school geweest en speelt niet met leeftijdsgenootjes, maar groeit op in een warm gezien. Bekijk de documentaire via NPO.

Geef me ’s ongelijk

Deze documentaire volgt Julius, een zeer slimme vijftienjarige jongen. Zijn gedrag is provocerend en hij moet minder blowen en vaker zijn mening voor zich ouders. Zijn ouders en begeleiders proberen hem te helpen, maar dit is niet eenvoudig. Hij vindt zichzelf goed zoals hij is en is meer geïnteresseerd in het communisme, internationale politiek en vogelbekdieren. Deze documentaire is te zien op NPO.

Bad Teacher

Bad teacher is een heerlijk voorbeeld van hoe het niet moet. Om geld te verdienen gaat Elizabeth aan het werk als leerkracht. Het maakt er dan ook allemaal niks uit en ze wil het liefst zo snel mogelijk een rijke man vinden zodat ze weer kan stoppen. Op haar werk vindt ze deze man, een aantrekkelijke, rijke nieuwe leraar. Om haar nieuwe vlam aan de haak te slaan en een mooi extraatje te verdienen gaat ze de strijd aan voor leraar van het jaar. Deze film is te zien op Netflix.

Ik ben niet dom

De tienjarige Christian vertelt over zijn worstelingen met dyslexie. Hij wil graag meekomen met de rest van de klas, maar hij bleef maar achterlopen. Dit geeft hem veel verdriet. Zijn dyslexiebehandelingen hielpen hem, maar deze zijn nu afgelopen. Hoe gaat het nu met hem verder? Deze documentaire is te zien op NPO.

Uitgekeken? Bekijk ook eens onze eerdere kijktips.

Geef een reactie