Vijf boeken om te lezen in je zomervakantie

boeken lezen zomervakantie

Vakantietijd? Leestijd! Hier een lijst met vijf leuke boeken om te lezen in de zomervakantie.

Camino

Van de schrijver van het Rosie Project is er nu het boek Camino. In dit humoristische boek lopen de Amerikaanse kunstenares Zoë en de Engelse ontwerper Martin beiden de beroemde Camino de Santiago, de pelgrimsroute van Sint-Jakob. Er wordt gezegd dat deze wandeltocht je leven verandert, maar geld dat ook voor deze twee mensen? Zullen ze zichzelf vinden? En wellicht elkaar?

Bestel hier: Camino van Graeme Simsion en Anne Buist

PAAZ

Opgenomen worden in een psychiatrische kliniek? Het gebeurde Emma plots. Emma is ervan overtuigd dat er een fout wordt gemaakt, ze heeft namelijk een leuke baan en vriend, maar wil simpelweg dood. Tijdens haar opname komt ze in aanraking met bijzondere patiënten en therapeuten en sluit ze onverwachts nieuwe vriendschappen.

Bestel hier: PAAZ van Myrthe van der Meer

Lion

Voor het eerst mag de vijfjarige Saroo mee met zijn broer naar werk. Als hij na zijn dutje op het treinstation wakker wordt merkt hij dat zijn broer kwijt is en stapt hij in een trein om hem te zoeken. Zo belandt hij aan de andere kant van India in Calcutta, waar hij wekenlang over de straten zwerft tot hij wordt opgenomen in een weeshuis. Later wordt Saroo geadopteerd en groeit hij op in Australië. Als hij bijna dertig is besluit hij op zoek te gaan naar zijn familie.

Bestel hier: Lion door Saroo Brierley

Extreem luid en ongelooflijk dichtbij

De negenjarige Oskar Schell is niet alleen uitvinder, maar ook een francofiel, acteur, juwelier en wel 100 andere dingen. Nadat zijn vader overlijdt bij de aanslagen op 11 september in New York vindt Oskar een bijzondere sleutel in de kast van zijn vader met op een briefje ‘Black’. Hij besluit op zoek te gaan door heet New York om de sleutel aan deze zogenaamde Black terug te kunnen geven. Zal het hem lukken?

Bestel hier: Extreem luid & ongelooflijk dichtbij door Jonathan

Joe Speedboot

Maak kennis met Fransje Hermans. Fransje kwam na een ongeluk in een rolstoel terecht en kan niet meer praten. In zijn hoofd verzint hij een spannende verhalen over een nieuwe jongen in de buurt genaamd Joe Speedboot. Joe is een heuse vliegtuigbouwer en bewegingsfilosoof en samen beleven de jongen allerlei avonturen.

Bestel hier: Joe Speedboot door Tommy Wieringa

Ook lekker tv kijken tijdens de vakantie? Bekijk deze kijktips.

Geef een reactie