De spreekwoorden oefenen en tekenen

spreekwoorden oefenen werkblad lesidee

Geen slapende honden wakker maken, dat komt voor de bakker en met de handen in het haar zitten. Deze week een leuke les om de spreekwoorden weer eens te oefenen. 

Mix en Koppel

In deze eerste activiteit ontvangen alle kinderen een kaartje met daarop een van de spreekwoorden of een uitleg. Met dit kaartje lopen de kinderen de klas rond en gaan op zoek naar hun maatje. Als alle koppels gevormd zijn worden kort de antwoorden nabesproken en gekeken of de juiste koppels gevormd zijn. Gebruik de koppels die gevormd zijn voor de volgende opdracht. Download de kaartjes hier: Werkblad Mix en Koppel.

Nog meer woordenschat oefenen? Speel eens dit dobbelspel.

Zoek de Spreekwoorden

Ieder koppel krijgt een kleurplaat. In deze kleurplaat zijn 36 spreekwoorden verstopt en aan de kinderen om deze te vinden. De kleurplaat is hier te vinden. Let op: Helemaal onderaan de website. Daar vindt u tevens de antwoorden. Bespreek de antwoorden met de klas na en laat alle antwoorden op het bord zien. Zijn er spreekwoorden die de kinderen niet kennen?

Zelf aan de slag

Nu is het de beurt aan de kinderen. Geef de kinderen de opdracht om zelf een tekening te maken bij een spreekwoord. Of nog leuker: geef ze de opdracht om een tekening te maken met daarin zoveel mogelijk spreekwoorden.

Tip: Maak een rebus!

Geef een reactie