Speel ‘King or Queen’ om spelling te oefenen

spel spelling king queen oefenen

‘King or Queen’ is een leuk en energiek spel om de verschillende categorieën en/of regels van spelling door elkaar te oefenen. Een spannende afvalrace waarbij alleen de snelste kinderen overblijven en zullen strijden voor de eretitel… De ‘King’ of ‘Queen’ van de spelling!!!

Het spel

Alle kinderen gaan naast hun tafel klaar staan voor de spannende afvalrace. De leerkracht geeft twee kinderen de beurt en deze zullen tegen elkaar strijden voor de titel ‘King’ of ‘Queen’ van spelling.

De leerkracht noemt iedere ronde een woord uit een van de geoefende spelling categorieën. Het kind dat als eerste de juiste spelling categorie of spellingsregel bij het woord weet te noemen, wint de ronde. Hij of zij mag blijven staan en blijft in het spel. Het andere kind valt af en gaat weer zitten op zijn plek. De leerkracht geeft twee nieuwe kinderen de beurt en noemt een nieuw woord. Weer gaat het erom wie het snelste is en nog een ronde mee mag. Zo zullen er een voor een kinderen afvallen in de race naar de titel.

Finale

De leerkracht gaat zo door totdat er twee kinderen overblijven en tussen hen wordt de spannende finale gespeeld. Deze finale wordt gespeeld volgens ‘best of 3’. De leerkracht noemt drie woorden en wie het eerst twee punten weet te scoren wint. Hij of zij mag zich voor even de ‘King’ of ‘Queen’ van spelling noemen. Totdat er weer een nieuwe race begint natuurlijk. Kunnen ze hun titel verdedigen?…

Nog meer oefenen? Kijk eens op spellingoefenen.nl.

Geef een reactie