Acht schrijfopdrachten die geheid de fantasie prikkelen

schrijfopdrachten taal

Nog op zoek naar wat inspirerende ideeën voor schrijfopdrachten? Op dit werkblad vind je acht korte schrijfopdrachten die de fantasie van kinderen prikkelen. Daarbij komen verschillende soorten teksten voorbij zoals een brief en een gedicht.

Schrijfopdrachten

Gebruik het werkblad voor klassikale opdrachten of als klaaropdrachten. Voor het uitvoeren van de schrijfopdrachten is een zekere voorkennis nodig. Zorg dat de kinderen goed op de hoogte zijn van de regels en afspraken bij het schrijven van de verschillende teksten. Bespreek met de kinderen waar ze op moeten letten en hoe ze het aan gaan pakken.
Zo moeten de kinderen bijvoorbeeld weten hoe je een brief schrijft of welke onderdelen aan bod moeten komen bij het maken van een advertentie. Op het internet zijn hier veel verschillende uitleggen over te vinden.

Vaardigheidskaarten

Voor de uitleg maak ik bijvoorbeeld gebruik van de vaardigheidskaarten van Onderwijs Maak Je Samen.

Beoordelen

Het beoordelen van de teksten kan op verschillende manieren. Willy van Elsäcker, Maud van Druenen en Cindy Teunissen hebben hier een artikel over geschreven. In dit artikel leggen ze uit hoe je opbrengstgericht kan werken aan schrijven.

Geef een reactie