Schrijfopdracht: Een WANTED poster maken

schrijfopdracht poster school klas schrijven

WANTED! In deze schrijfopdracht bedenken de kinderen zelf een misdaad en maken een poster om de beruchte misdadiger op te sporen.

WANTED

Bij opdracht maken de kinderen hun eigen WANTED poster. Vroeger werden deze posters (in Amerika) veel gebruikt wanneer gevaarlijke criminelen gezocht werden. Wanneer de kinderen wat ouder zijn kan je bespreken waarom er tegenwoordig minder posters zijn en hoe in Nederland nu een bericht over een vermist persoon of crimineel gedeeld wordt.

Op de poster schrijven de kinderen de naam van de gezochte persoon, de beloning, het wapen en de zijn of haar woonplaats. Ten slotte beschrijven kinderen kort de misdaad.

Een goede poster maken

Bij het maken van de poster kan je de kinderen een belangrijke les meegeven over het maken van posters: een goede poster valt op en vertelt je meteen waar het over gaat. Dit betekent dat de boodschap duidelijk moet zijn en liefst niet te lang. De tekst moet goed leesbaar geschreven worden en de tekening is mooi en duidelijk. Om mensen tot actie aan te zetten moeten de kinderen ook goed nadenken over de beloning. Wat is een goede beloning? Maar ook ook: wat is een realistische beloning?

Op zoek naar meer schrijfopdrachten? Bekijk hier 8 korte schrijfopdrachten of kijk eens op de website van de school schrijver.

Download

Download hier de schrijfopdracht.

Geef een reactie