Mix en Match met rijmwoorden (groep 3-8)

rijmwoorden oefenen rijmen eindrijm

Kunnen rijmen is altijd handig, dus het oefenen is wel verstandig. In dit spel oefenen de kinderen samen, om zich wat meer in het rijmen te bekwamen.

Rijmwoorden

Het kunnen herkennen van klankpatronen zoals eindrijm en zelf rijmen is iets dat al van jongs af aan geoefend wordt met liedjes, rijmpjes en later gedichten. Toch blijft het herkennen van klankpatronen voor sommige kinderen lastig.

Dit spel is een korte oefening voor het herkennen van eindrijm, ook kan het gebruikt worden om op een originele manier paren te vormen. Ieder document bestaat uit 60 kaartjes die 30 paren vormen. Ieder kind ontvangt een kaartje. Als iedereen een kaartje heeft lopen de kinderen kris kras door de klas en gaan op zoek naar hun maatje. Zodra ze deze gevonden hebben komen ze hun kaartje laten zien en ontvangen ze een nieuw kaartje. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om evenveel paren als kinderen in het spel te brengen.

Als iedereen zijn maatje gevonden heeft stopt het spel en worden de paren kort nabesproken.

Downloads

Tip: Voor het individueel oefenen kunnen de kaartjes gehusseld worden en zoekt het kind individueel de juiste paren bij elkaar.

Online oefenen? Kijk eens op Junior Einstein.

Geef een reactie