Download en print verteldobbelstenen

verhaal dobbelstenen vertellen verhaaldobbestenen story cubes fantasie

Met verteldobbelstenen verzinnen kinderen op basis van eenvoudige afbeeldingen verhalen. Print ze hier en laat je fantasie de vrije loop.

Verteldobbelstenen

Verteldobbelstenen zijn bedoeld om de fantasie van kinderen (en volwassenen) te prikkelen door hen verhalen te laten verzinnen aan de hand van enkele eenvoudige afbeeldingen. Het spel bestaat uit in totaal negen dobbelstenen met daarop de afbeeldingen.

Je speelt het spel door de negen dobbelstenen te gooien. Het doel is om een verhaal te vertellen waarin alle negen gegooide afbeeldingen terugkomen. Daarbij geldt: er zijn geen foute antwoorden!

Varianten

Om het spel makkelijker te maken kan je ervoor kiezen om met minder dobbelstenen te gooien, bijvoorbeeld 4 of 5. Ook kan je kinderen elkaar laten helpen of elkaar laten aanvullen. Ten slotte kan je kinderen de opdracht geven om hun verhaal niet te vertellen, maar te schrijven.

Lees ook: Taalronde over de vakantie

Download

Download hier negen dobbelstenen om uit te printen. Lamineer de dobbelstenen voor langer speelplezier. Nog meer dobbelen? Neem dan eens een kijkje op de website van Story Cubes.

Little princess photo created by gpointstudio – www.freepik.com

Geef een reactie