De tafels oefenen met het spel Regenwormen

spel regenwormen oefenen tafels

Het spel Regenwormen is een eenvoudig spel dat je overal kan spelen en waarbij de kennis van tafels van pas komt. Kun jij tactisch spelen en rekenen en zo veel mogelijk regenwormen te verzamelen?

Speluitleg

Het spel duurt niet langer dan een half uurtje. Om te beginnen leg je alle stenen met regenwormen op een rij van 21 tot 36. Als je aan de beurt bent gooi je alle 8 dobbelstenen. Uit je worp mag je alle dobbelstenen met hetzelfde getal opzij leggen, of de dobbestenen met de wormen. Heb je bijvoorbeeld 3 vieren gegooid, dan leg je deze apart en gooi je opnieuw met de overgebleven dobbelstenen. De wormen tellen voor 5, dus heb je 2 regenwormen, dan tellen ze als 10 punten.

Je doel is om zo hoog mogelijk te gooien en minstens één regenworm te hebben zodat je een steen mag pakken van de rij 21 tot 36. Maar let op, neem je teveel risico en gooi je getallen die je al eens hebt gepakt? Dan ben je af en moet je één steen terug leggen.

Op iedere steen staan een aantal regenwormen. Hogere punten zijn meer regenwormen waard. De winnaar van het spel is degene die aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft verzameld.

Bestel het spel ‘Regenwormen’ hier.

Tafels oefenen

Tijdens het spel moeten er constant tafelsommen uitgerekend worden. Pak je bijvoorbeeld 2 keer 5 punten, of liever 3 keer 4 punten? Daarbij moet je aan het einde van elke beurt het totaal aantal punten bij elkaar op tellen.

Meer oefenen? Kijk hier voor onze tips.

Meer weten?

Bekijk hier de speluitleg.