Second Chance: Een spel voor puzzelaars

second chance spel klas meetkunde

Het is soms lastig om een nieuw spelletje te vinden voor de klas, wat ook nog leerzaam. Vandaag de tip: Second Chance.

Second Chance

Second Chance is een spel voor puzzelaars, waarbij kinderen ook nog oefenen met meetkunde en ruimtelijk inzicht. Het werkt als volgt. Ieder kind begint met een veld van 9×9 vakjes en een startkaart met een Tetrisblok dat ze in hun veld moeten tekenen. Het doel is om te eindigen met zo min mogelijk lege vakjes.

Als iedereen zijn startkaart heeft getekend begint het echte spel. Iedere ronde worden er twee kaartjes omgedraaid met daarop een figuur in de vorm van een Tetrisblokje. Ieder kind moet één van de twee kaartjes kiezen en dit figuur bijtekenen op hun veld.

Wanneer beide figuren niet meer passen in het veld van een kind, krijgt deze een ‘Second Chance’. Hij of zij draait dan het volgende kaartje om en deze moet passen. Past het niet? Dan is het kind af en kan geen figuren meer bijtekenen. Past het wel, dan tekent hij het figuur in zijn veld en doet weer mee met de volgende ronde.

Het spel eindigt wanneer niemand meer kan of wanneer iemand alle vakjes vol heeft gekleurd. De winnaar is degene met de minst lege overgebleven vakjes.

Bestel het spel ‘Second Chance’ hier.

Meer puzzelen? Neem eens hier een kijkje.

Geef een reactie