Ontwerp je eigen schoolplein op schaal

werkblad schaal oefenen schoolplein

Bij het ontwerpen van je eigen schoolplein, komt er een heleboel kijken. Met dit werkblad gaan de kinderen op een betekenisvolle manier aan de slag met schaal, omtrek, oppervlakte en nog veel meer. Pak je potlood en beginnen maar!

Schoolplein maken

Vertel dat de kinderen vandaag hun eigen schoolplein gaan ontwerpen. De kinderen mogen voor een groot deel zelf bepalen hoe deze eruit komt te zien, maar er zijn een paar eisen. Zo is het oppervlakte van het schoolplein altijd 280m2, heeft ieder schoolplein twee zandbakken, een schooltuin en een duikelrek.  Hoe dit er allemaal uit komt te zien, mogen de kinderen zelf bepalen. Laat de creativiteit maar stromen!

Bij de opdrachten moeten de kinderen iets op schaal tekenen en de omtrek en het oppervlakte berekenen. Geef als het nodig is hier nog een korte instructie over. Gebruik bijvoorbeeld een ezelsbruggetje: de OMtrek is er OMheen.

Zet de kinderen aan de slag en kijk wat voor leuke dingen eruit komen! Wellicht zitten er nog wel een paar architecten in de dop bij.

Verder oefenen? Kijk op sommenprinter.nl.

Materiaal

– Werkblad: Ontwerp je eigen schoolplein
– Papier met vakjes van 1 cm2
– Liniaal, potloden, gum

Geef een reactie