Bingo spelen en de getalbeelden oefenen

bingo rekenen getalbeelden oefenen

Om vlot te leren rekenen is het belangrijk dat kinderen de getalbeelden leren herkennen. Deze Bingo spelen de kinderen in groepjes, waarbij ze de getalbeelden oefenen. Even uitprinten en de kinderen kunnen direct aan de slag!

Bingo

Print de kaarten en lamineer ze voor langer speelplezier. De bingo kan gespeeld worden met maximaal 6 of 7 personen, afhankelijk van hoe je het spel speelt.

max. 6 spelers (met dobbelsteen):
Schud de bingo kaarten en verdeel ze over de spelers. Een van de spelers begint met het gooien van de dobbelsteen. Op de dobbelsteen staat een aantal ogen. Als dit aantal overeen komt met een getalbeeld op de bingo kaart, legt de speler een blokje of fiche op het getalbeeld. Nu mag de volgende speler de dobbelsteen gooien.

Alle spelers gooien om de beurt één keer, dan wordt de dobbelsteen weer doorgegeven. Soms is een getal al geweest, maar ook dan gaat de dobbelsteen naar de volgende. De speler die als eerste op alle vakjes een fiche of blokje heeft liggen, wint het spel.

max. 7 spelers (zonder dobbelsteen):
Schud de bingo kaarten en verdeel ze over de spelers, op één na. De speler zonder kaart noemt in willekeurig volgorde de getallen 1 t/m 10. Als de kinderen een getal horen dat afgebeeld wordt op hun bingo kaart, leggen ze een fiche of blokje op het getalbeeld.
De speler die als eerste op alle vakjes een fiche of blokje heeft liggen, wint het spel.

Nog meer oefenen? Speel eens ‘Maak 10‘ of kijk op Junior Einstein.

Materiaal

Geef een reactie