Winactie! Meer drama in de klas met dramanerds.nl

drama dramalessen idee winactie

Dramalessen zijn niet alleen leuk en leerzaam, ze zorgen ook nog eens voor betere sociale relaties in de klas. Tijd dus om eens een kijkje te nemen op dramanerds.nl

Dramanerds.nl

Dramanerds.nl zet zich in voor meer drama in de klas. Op de website vind je verschillende lesideeën en tips voor improviseren. Daarnaast hebben ze een boekje en een blikje ontwikkeld met lesideeën en improvisatiekaartjes. Daarover hieronder meer. Wil jij meedoen met de winactie en kans maken op het boekje of het blikje? Kijk dan onderaan hoe jij kans kan maken!

Boekje met Energizers en spelletjes

Volop energizers, warming-ups, dramaspelletjes en speloefeningen? In dit boekje staan maar liefst 250 activiteiten voor iedereen van 8 tot 100 jaar. De spelletjes zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: kennismakingsspelletjes, samenwerkingsopdrachten,  concentratie-oefeningen, energizers, vertrouwensoefeningen, spelletjes in de kring, Rots&Water-oefeningen, reactiewedstrijdjes, drama-oefeningen: tableau vivant, spiegelen, associatie, uitbeelden, verbeelding, jabbertalk, rollen, fysiek en stem.

Blikje met Wie Wat Waar Hoe kaartjes

De improvisatiekaartjes (of verhaalkaartjes) zijn goed voor veel spelplezier voor iedereen vanaf 6 jaar. Gebruik ze in de dramales, bij het improviseren, voor uitbeeldspelletjes, bij ‘verboden woord’, bij ‘welke hoort er niet bij’, als inspiratiebron bij creatief schrijven of bij het vertellen van verhalen.

Op elk dramakaartje staan vier begrippen. Je hoeft deze begrippen niet te combineren, maar dat kan natuurlijk wel. Gebruik twee of meer begrippen van hetzelfde kaartje, of combineer woorden van verschillende kaartjes. Zo kunnen de kinderen eindeloos verhalen en scènes maken.

De blikjes zijn er in 4 varianten:

  • WIEWATWAARHOE kaartjes voor iedereen vanaf 10 jaar
  • WIEWATWAARHOE Junior voor kinderen vanaf groep 3
  • WHO WHAT WHERE HOW cards voor het vo
  • WHO WHAT WHERE HOW Junior voor de bovenbouw po en onderbouw vo

De kaartjes kan je voor veel verschillende activiteiten gebruiken. Spreek je eigen creativiteit aan of gebruik de suggesties op de site.

Ook meer muziek in de klas? Oefen eens met body percussie.

Winactie

Wil jij kans maken op zo’n boekje met Energizers en spelletjes of het blikje met WieWatWaarHoe kaartjes? Like dan onze Facebook pagina en het bericht met de winactie of volg ons op Instagram en like daar het bericht met de winactie. Meedoen kan t/m 18 januari 2021.

Geef een reactie