Drie teken- en knutselopdrachten voor Kerstmis

kerst knutselen tekenen opdracht kerstmis

Sinterklaas is uit het land, de eerste sneeuw is gevallen en de kerstbomen zijn weer overal te koop; tijd voor Kerstmis! Hier vind je drie leuke teken- en knutselopdrachten voor de koude dagen voor Kerstmis.

1. Maak je eigen unieke kersttrui

Niks hipper en leuker dan een lelijke kersttrui! Hoog tijd om dus je eigen kersttrui te maken. Print het werkblad en laat ieder kind losgaan op zijn eigen trui. Knip, plak, verf, teken, stempel erop les en maak je eigen kersttrui zo bijzonder mogelijk.

Download het werkblad hier: Kersttrui

2. Sneeuwpop in de sneeuw

Een knip en plak opdracht voor de kleuters. Je hebt het volgende nodig:

  • 2 witte A4’tjes voor de buik en het hoofd
  • 1 blauw A4’tje als achtergrond
  • stukje oranje voor de neus
  • verschillende kleurtjes voor de sjaal
  • witte en zwarte verf

Laat ieder kind een grote cirkel en een puntige driehoek knippen van de witte A4’tjes, dit worden de buik en het hoofd. Plak eerst de driehoek op en daarna de cirkel. Laat de kinderen vervolgens de neus en de sjaal knippen en opplakken. Stempel als laatste de mond en sneeuwvlokken erbij.

3. Kerstbomen spiegelen

De titel zegt het al; kerstbomen spiegelen. Geef de kinderen de opdracht om een papier met het formaat van een A4 (of een A5je voor een kerstkaart) via de lange kant door midden te vouwen. De kinderen tekenen nu aan een kant een halve kerstboom en versieren deze. Daarna tekenen ze de andere helft en spiegelen de versieringen.

Nog meer knutselen? Kijk eens op leukmetkids.nl.

Geef een reactie