Sinterklaas knutselen voor kleuters

sinterklaas knutselen kleuters werkblad stempelen

Voor wie het nog niet gemerkt had… Sinterklaas is in het land! Voor de kleinsten heb ik twee eenvoudige knutselopdrachten waar de kinderen lekker mee aan de slag kunnen.

Pakjes inpakken

Voor de eerste knutsel heb je niet veel nodig; verschillende kleuren vierkantjes van 3 bij 3 cm en lijm. Print het werkblad voor de kinderen uit en geef ieder kind wat vierkantjes en lijm. Nu is het aan de kinderen om het pakje zo mooi mogelijk in te pakken. Dit doen ze door de vierkantjes op het raster te plakken van het pakje. Om het wat moeilijker te maken kun je de kinderen vragen een eigen patroon te plakken of een voorbeeldpatroon na te maken.

Download het werkblad hier: Sinterklaas pakje

Pietenhaar stempelen

Voor deze knutselopdracht heb je iets meer nodig, maar dat is het zeker waard! Pak verf, wc rollen, bordjes om de verf op te doen en print voor ieder kind een eigen werkblad. Op het werkblad zie je een piet, maar helaas mist deze piet nog het een en ander… Het haar van de piet gaan de kinderen maken.

Doe wat verf in een bordje en zet daarin de wc rollen verticaal neer, dus met een van de ronde kanten in de verf. Stempel nu met de zijkanten het haar bij de piet. Klaar? Dan kunnen de kinderen de piet verder versieren of een muts maken voor de piet.

Download het werkblad hier: Sinterklaas stempelen

Nog meer ideeën? Kijk eens op mamaliefde.nl.

Geef een reactie