Knutselen met prentenboeken

prentenboeken knutselen kinderboeken

Geen kleuterklas is compleet zonder prentenboeken. Zelf ben ik ook gek op prentenboeken en ik ga regelmatig naar de bieb om een nieuwe voorraad te halen. Wil je knutselen met prentenboeken? Dan heb ik hier wat ideeën voor je.

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg is een rups met heel veel honger. Hij eet en eet totdat hij genoeg heeft en een huisje bouwt. Als hij uit zijn huisje komt is hij veranderd in een mooie vlinder. Met de instructies van Knutseljuf Ede kan je nu je eigen rupsje maken. Bekijk de instructies hier.

Word wakker Walter

Walter is een jongetje dat overal in slaapt valt. Zijn ouders proberen hem met man en macht wakker te krijgen, maar niks lukt. Totdat ze op een dag een slim plan bedenken. Bedenk nu zelf een gekke plek waar Walter in slaap kan vallen. Teken of schilder de plek en plak Walter er maar in! Het kopieerblad en verder instructies vind je hier.

Kikker in de kou

Het is winter en arme kikker heeft het koud. Zijn vrienden proberen hem te helpen door hem de leuke dingen van de winter te laten zien, maar kikker hoopt dat het gauw weer wat warmer wordt. Met 9 groene vierkantjes, 14 groene driehoekjes, 2 rode en 2 witte stroken, een paar oogjes en wat sneeuw maak je zo je eigen kikker.

Sssst… De tijger slaapt

Niet voor niets prentenboek van het jaar 2018. Een prachtig prentenboek met mooie en kleurrijke prenten. De dieren uit het verhaal zitten echter met een groot probleem. Hoe komen ze langs de tijger zonder hem wakker te maken? Maak bij het verhaal je eigen tijger. Bekijk de instructies hier.

De mooiste vis van de zee

Regenboog is de mooiste vis van de zee, maar omdat hij zo opschept heeft hij helemaal geen vrienden. Als hij besluit zijn mooie schubben te delen, raakt hij bevriend met de andere vissen. De Vouwjuf laat in een filmpje zien hoe je een eigen vis vouwt. Bekijk het filmpje hier.

Geef een reactie