5x leuke spellen als klassencadeau voor Sinterklaas

klassencadeau sint sinterklaas klas

Over een maandje is het weer zo ver, Sinterklaas! Veel leerkrachten mogen een cadeau uitzoeken voor de klas. Nog leuke ideeën nodig voor het klassencadeau? Bekijk hier mijn vijf spellentips.

Klassencadeau

Op veel scholen mag iedere leerkracht een klassencadeau uitkiezen. Wat ik altijd een geslaagd cadeau vind is een spel. Iedereen kan ermee spelen en je hebt er lang plezier van. Er zijn een heleboel spellen, maar niet alles is even geschikt voor in de klas. Op zoek naar een leuk spel? Bekijk eens de volgende vijf spellen.

Regenwormen

In dit artikel schreef ik er al eens eerder over. Regenwormen is een spel van ongeveer een half uur waarbij je als doel hebt zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen. Dit doe je door om de beurt met de dobbestenen te gooien. Een leuke bijkomstigheid: de kinderen oefenen ook nog eens met de tafels tijdens het spelen.

Bestel hier Regenwormen

Qwixx

Wat is zo leuk aan dit spel? Bij Qwixx hoef je niet op je beurt te wachten! Als iemand heeft gedobbeld mag iedereen de worp gebruiken om getallen aan te kruisen op zijn scoreblad. Hoe meer aangekruist? Hoe meer punten. Een simpel spel dat per potje maar ongeveer 10 minuten duurt.

Bestel hier Qwixx

Love Letter

Persoonlijk mijn favoriet! Love Letter is een kort en tactisch spel. Iedereen heeft één kaart en het doel is om elkaar uit te schakelen of over te blijven met de hoogste kaart. Elkaar uit schakelen doe je bijvoorbeeld door elkaars kaart te raden. Het spel is heel eenvoudig en je kan het al spelen na 1 minuut uitleg.

Bestel hier Love Letter

Santoska

Bij Santoska heeft iedere speler negen kaarten gedekt voor zich op tafel liggen in een 3 bij 3 opstelling. Je mag alleen de voorste drie kaarten één keer bekijken, daarna is het aan jou om de opstelling te onthouden. Het doel van het spel is om zo met zo min mogelijk punten het spel te eindigen door tactisch te ruilen met de kaarten van de algemene stapel. Kan jij onthouden welke kaarten je voor je hebt liggen?

Bestel hier Santoska

Halli Galli

Bijna iedereen kent het wel, het spel met de bel. Om de beurt leggen de spelers een kaart op. Als je precies 5 exemplaren van één vrucht ziet druk je zo snel mogelijk op de bel. Wie dat als eerste doet, krijgt alle kaarten die op tafel liggen. Wie geen kaarten meer heeft, is af. Blijf jij als laatste over?

Bestel hier Halli Galli

Op zoek naar nog meer ideeën? Neem eens een kijkje op de website van Juf Maike.

Geef een reactie