Speel het spel ‘Boer en Kip’ als Energizer in je klas

spel energizer tussendoortje

Boer en kip is een snel, leuk en vooral eenvoudig spel geschikt als Energizer voor alle leeftijden. Houd je aandacht erbij boeren, want voor je het weet is je kip weg!

Boer en kip

De kinderen starten als tweetal in de kring. Één kind (de kip) staat voor en één kind (de boer) staat erachter op een stoel met zijn handen op de rug. Zorg ervoor dat er een boer op een stoel staat zonder kip.

Deze arme boer probeert een kip bij een andere boer te stelen. Dit doet hij door naar een van de andere kippen te knipogen. Als er naar een kip geknipoogd wordt probeert deze kip zo snel mogelijk bij zijn oude boer weg te gaan en naar zijn nieuwe boer te gaan. De oude boer van deze kip probeert dit natuurlijk te voorkomen. Dit doet hij door zijn kip aan te tikken.
Als de boer de kip op tijd heeft aangetikt gaat de kip weer terug naar zijn oude boer en moet de boer zonder kip het opnieuw proberen bij een andere boer en kip.
Lukt het de boer niet om op tijd zijn kip aan te tikken? Dan gaat de kip naar zijn nieuwe boer en zit de oude boer zonder kip. Nu moet deze boer proberen een kip te stelen.

Let op, omdat het hier gaan om snelheid is het dus belangrijk dat de boeren tijdens het spel hun handen op hun rug houden.

Tip: Lukt het niet om een kring te maken met stoelen of krukken? Laat de kippen dan op hun hurken zitten.

Op zoek naar nog een Energizer of kort spel voor tussendoor? Kijk eens op klassenkracht.nl of speel een keer ‘Bommen en sissers‘.

Geef een reactie