Speel ‘Bommen en Sissers’ als Energizer in je klas

spel energizer bommen sissers

Het spel bommen en sissers is lekker kort en eenvoudig en daardoor zeer geschikt als Energizer in je klas. Alle kinderen gaan op hun stoel staan en hop, de Energizer kan beginnen! De hele klas verandert in een levend mijnenveld… Pas op dat je niet een bom raakt!

Bommen en sissers

Een kind gaat de klas uit en de rest van de klas gaat op zijn stoel staan. Alle kinderen worden nu een bom of een sisser. Jij als leerkracht geeft aan wanneer de kinderen een bom zijn: “Je bent een bom als…” .
– als je een broertje hebt
– als je een bril op hebt
– als de letter M in je voornaam zit
– enzovoorts
Alle kinderen die dat niet hebben of zijn, zijn automatisch sissers.

Het kind van de gang komt terug en mag een voor een kinderen aantikken. Als het getikte kind een sisser is doet hij: “Sssssss” en gaat hij rustig op zijn stoel zitten. Het kind van de gang mag daarna een volgend kind aantikken.
Is het getikte kind een bom? Dan springt de bom van de stoel en doet hij: “BOEM!!!“. De tikker is nu af en een volgend kind kan naar de gang.

Vanaf hier begint het spel weer opnieuw. Alle kinderen gaan weer op hun stoel staan, jij geeft aan wanneer kinderen een bom zijn en het kind van de gang komt terug en tikt kinderen aan.

Uitgespeeld? Speel ook eens het spel ‘Boer en kip‘ of een spel van Juf Maike.

Geef een reactie