Ontdek FitterOpSchool.nl + WINACTIE

fitteropschool

Maak kennis met FitterOpSchool.nl! Een initiatief om kinderen met korte beweegfilmpjes in beweging te brengen. Maak nu kans op een GRATIS half jaar abonnement! 

FitterOpSchool.nl

FitterOpSchool.nl (FOS) is een website voor het (speciaal)basisonderwijs waarop korte (2 – 5 min) beweegfilmpjes staan. Dit noemen we ook wel energizers. Deze filmpjes worden afgespeeld op het digibord in de klas. De leerlingen doen de oefeningen samen met Fos de Vos of een instructeur.
Door even kort te bewegen tussen zittende/inactieve theorielessen worden de hersenen beter doorbloed. Er worden meer zenuwcellen in de hersenen aangemaakt en zij maken meerdere verbindingen met elkaar. De prefrontale cortex is van belang bij zowel bewegen als cognitie. Uit onderzoek is gebleken dat de leerlingen dankzij FOS een verbeterde aandacht en concentratie krijgen. Dit zal de schoolresultaten positief beïnvloeden.

Onderbouw, middenbouw en bovenbouw

In de onderbouw en middenbouw bewegen de leerlingen samen met Fos de Vos. De beweegfilmpjes beginnen in de onderbouw eenvoudig en in de belevingswereld van de leerlingen (bv. spreid sluit sprongen). Voor de middenbouw worden de oefeningen moeilijker en complexer, maar nog altijd in de belevingswereld van de leerlingen. In de onderbouw en middenbouw wordt er gewerkt met kindvriendelijke thema’s zoals het weer, muziekinstrumenten en de Fosdans.
De bekende oefeningen worden nog verder uitgebreid in de bovenbouw. Daarnaast gaan de kinderen aan de slag met met een sportieve instructeur. De beweegfilmpjes zijn methodisch opgebouwd en op maat gemaakt voor de verschillende bouwen.

120+ beweegfilmpjes

FOS heeft een groot arsenaal aan filmpjes. Tijdens de beweegfilmpjes wordt er op een speelse en kindvriendelijke manier getraind op o.a. kracht, balans, coördinatie en ontspanning. In sommige filmpjes staat rekenen centraal. Ook deze zijn leerzaam én actief. De beweegfilmpjes worden individueel gedaan en kunnen zittend en staand gedaan worden. Soms wordt er gebruik gemaakt van het bureau, de stoel of een boek.

Aanrader

Docenten geven aan dat FOS een handige en gemakkelijke tool is als vast onderdeel in de dagplanning. Met slechts een paar klikken zijn de leerlingen aan het bewegen (FOSSEN). Dit dankzij een van de beweegfilmpjes. Als leerkracht kan je zelf meedoen of vast wat spullen klaar leggen voor de volgende les.

Nog meer bewegen? Bekijk eens onze Energizers.

WINACTIE

Ben jij enthousiast geworden? Dan heb ik goed nieuws! Namens FOS mag ik een half jaar abonnement weggeven! Meedoen is simpel:

Wat moet je doen? 1) Ga naar onze Facebookpagina. 2) Tag iemand die namens jou een half jaar abonnement verdient. 3) Like de pagina van FitterOpSchool.nl.
* Deze actie loopt t/m 25 februari 2018

Geef een reactie