Een emotie dagboek voor in de klas

emoties gevoelens klas welbevinden

Blij, boos, verdrietig, we zijn het allemaal, net als de kinderen. Dit emotie dagboek helpt kinderen hun emoties te herkennen en begrijpen.

Emoties herkennen en begrijpen

Het is belangrijk voor kinderen om hun eigen emoties te kunnen herkennen en begrijpen. Emoties spelen namelijk een belangrijke rol in het welbevinden van kinderen. Als kinderen hun emoties niet goed kunnen uiten of er niet goed mee om kunnen gaan, zitten ze vaak niet goed in hun vel. Als gevolg kan het zijn dat kinderen leerontwijkend gedrag vertonen of geen aansluiting kunnen vinden bij hun klasgenoten.

Lees ook: Filosoferen in de klas.

Emotie dagboek

In een emotie dagboek houden kinderen bij hoe zij zich die dag voelen en wat zij hebben gedaan om hun emoties te sturen. Door dit vervolgens met de klas te bespreken leren ze emoties te begrijpen en leren ze van elkaar hoe je kunt omgaan met verschillende emoties.

Download

Download hier het Emotie dagboek.

Kijktip

In de film Binnenstebuiten (Inside out) maken kinderen kennis met de stemmetjes in hun hoofd: Vreugde, Angst, Woede, Afschuw en Verdriet. De film laat zien hoe deze emoties het leven sturen van een meisje genaamd Riley. De film leert kinderen de verschillende emoties en ze leert ze deze beter te begrijpen.

School photo created by jcomp – www.freepik.com

Geef een reactie