Meer bewegen in de klas en 5 websites die je hierbij helpen

bewegen klas fit tussendoortje energizer

Uit verschillende onderzoeken is gebleken hoe belangrijk het is dat kinderen regelmatig bewegen onder schooltijd. De concentratie van kinderen neemt toe, het heeft een positief effect op de prestaties en natuurlijk: bewegen is gezond. Op internet zijn verschillende websites en video’s te vinden die je helpen de klas in beweging te krijgen. Hier zet ik er vier op een rijtje:

1. Smart breaks

Smartbreaks zijn korte bewegingstussendoortjes van ongeveer 5 minuten. Op de website kan je je gratis aanmelden, daarna kan je kiezen uit verschillende categorieën: energizers, dansen, coördinatie, bootcamp en zelfregulatie. Kies een filmpje, klik op afspelen en de kinderen kunnen gelijk aan de slag!

2. Just Dance

Voor wie het nog niet kent, met de Just Dance video’s heb je gegarandeerd succes! Zoek op YouTube op ‘Just Dance’ en kies een liedje. De kinderen volgen de dansers op het filmpje en zijn zo lekker in beweging. Het leuke is dat veel liedjes meerdere dansers hebben, waardoor de kinderen samen dansen en bewegen. Één kleine tip: bekijk van tevoren even het filmpje, sommige dansen of liedjes zijn niet helemaal geschikt voor in de klas..

3. Fit en Vaardig op school

Fit en Vaardig op school is een lesprogramma ontwikkeld na een driejarig onderzoek. Het programma bevat taal en rekenlessen waarbij kinderen bewegen. Zo kiezen de kinderen bijvoorbeeld een van de drie antwoorden op een rekenvraag door een van de drie verschillende bewegingen uit te voeren. Om het uit te proberen kan je je aanmelden voor de gratis demo, daarna moet je overstappen op een betaald abonnement

4. Go Noodle

Neem een kijkje op Go Noodle en het eerste wat je opvalt zijn de kleuren en vrolijkheid. Na je gratis ingeschreven te hebben krijg je toegang tot allemaal verschillende filmpjes, geschikt voor verschillende leeftijden. De website en filmpjes zijn in het Engels, maar dankzij het eenvoudige taalgebruik is het juist een leuke oefening voor kinderen.

5: Meester Niels Beweegt

Op Facebook werd ik getipt door Janneke over Meester Niels. Meester Niels beweegt is een Youtube kanaal met verschillende lesideeën die je direct met je klas kan uitvoeren. Helaas zijn het niet veel video’s, maar wat hij heeft geüpload is zeker het bekijken waard. Als je het mij vraagt, een gouden tip!

Nog meer bewegen? Kijk eens bij onze Energizers.

Geef een reactie