Maak kennis met: Alles Over Gedrag

alles over gedrag

Alles Over Gedrag is een website opgericht door Nicole, leerkracht en gedragsspecialist. Op haar website publiceert ze praktische ideeën voor de sociaal emotionele ontwikkeling en gedragsproblemen. 

Alles Over Gedrag

Nicole Wijnen-Vroomen is al 14 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Na het afronden van haar Master SEN opleiding is ze de opleiding Gedragsspecialist gaan volgen. Vanuit deze opleiding is Alles Over Gedrag Ontstaan. Naast leerkracht van groep 2-3 is zij gedragsspecialist, interne vertrouwenspersoon en Rots en Water trainer binnen mijn school. Ook is ze moeder van een dochter en een zoon. In dit artikel stelt zij zichzelf verder voor.

Hoe is Alles Over Gedrag ontstaan?

Als leerkracht was ik regelmatig op het internet aan het zoeken naar goede tips en ideeën voor in de klas. Er zijn websites te vinden die vol staan met knutsel-, reken- en taalideeën. Maar websites met ideeën rondom de sociaal emotionele ontwikkeling en gedragsproblemen waren er eigenlijk maar weinig. En daar gaat juist mijn interesse naar uit. Zeker in deze tijd van Passend onderwijs. Eerlijk is eerlijk, je hebt niet altijd zin en tijd om hele dikke boeken te lezen over gedrag en sociaal-emotionele ontwikkeling. Je wilt als leerkracht gewoon praktische tips om meteen mee aan de slag te gaan.

Als leerkracht vind ik het leuk om tips en ideeën te krijgen van andere leerkrachten. Mensen die ook met beide benen in de praktijk staan. Mijn laptop stond inmiddels vol met tips en ideeën en deze wilde ik nu graag met andere leerkrachten delen. Want hoe fijn is het, om niet altijd zelf het wiel uit te moeten vinden. Je hebt het als leerkracht nu eenmaal al druk genoeg

Op Alles Over Gedrag schrijf ik over alles wat te maken heeft met de sociaal-emotionele ontwikkeling en gedragsproblemen in scholen.

Trots als een pauw

Vorig jaar juni 2017 lanceerde ik mijn eigen ontworpen kaartspel Trots als een pauw! Ik had al langer een droom; een eigen product op de markt brengen. Na enkele maanden overdenken besloot ik dit in 2017 te doen. De testversie werd gespeeld op mijn eigen school, na enthousiaste reacties van kinderen en collega’s besloot ik het spel te laten drukken.

Trots als een pauw! is een vrolijk kaartspel voor kinderen die graag kletsen en ontdekken. Je speelt het spel in tweetallen of in een groep; in de klas, in een coachpraktijk of thuis. De verrassende vragen, leuke opdrachten en herkenbare situaties zetten kinderen aan het denken. Op deze manier ontstaan er mooie gesprekken en ontdek je dingen bij jezelf en de ander, die je eerder nog niet wist. Trots als een pauw! zorgt voor een positief zelfbeeld en een prettig groepsklimaat. Maar vooral ook voor veel speelplezier!

Inmiddels zijn er meer dan 500 exemplaren van het spel verkocht en ontvang ik veel leuke reacties van mensen die Trots als een pauw! spelen in hun school, coachpraktijk of thuis. Naast het kaartspel Trots als een pauw! Zijn er nu ook twee leuke notitieblokjes te koop in de webshop. Het complimentenblokje en affirmatieblokje. Om complimenten uit te delen aan de mensen waar jij trots op bent en om trots te mogen zijn op jezelf.

Vind je het leuk om verder te lezen over Trots als een pauw! of leuke ideeën rondom de sociaal emotionele ontwikkeling en gedrag; kijk dan snel op www.allesovergedrag.nl of op de Facebook.

Ook Stoeltjesdans is een initiatief om het klassenklimaat te verbeteren. Lees er hier meer over.

Geef een reactie