5 Inspirerende films en series om te kijken in de zomervakantie

serie series film kijken vakantie netflix kijktips

De zomervakantie is het perfecte moment om te ontspannen en te genieten van enkele inspirerende films en series. Daarom hebben we een lijst samengesteld met 5 kijktips. Dus leun achterover, ontspan en laat je inspireren door deze films en series.

De Luizenmoeder (Netflix en Videoland)

“De Luizenmoeder” is een populaire Nederlandse komedieserie die zich afspeelt op een basisschool. Het biedt een (grappig) kijkje op het schoolleven en de interacties tussen ouders, leerlingen en leerkrachten. De serie was te zien op NPO. De nieuwste film is nu te kijken op Netflix.

Abbott Elementary (Disney+)

“Abbott Elementary” is een komedieserie die zich afspeelt op een openbare basisschool in Philadelphia. De manier van filmen doet je denken aan ‘The Office’ en ‘Modern Family’. De serie volgt een team van leraren en personeel terwijl ze de dagelijkse uitdagingen van het onderwijs trotseren.

The Great Debaters (Netflix)

Deze film is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal. De film gaat over een leraar die een debatteam van Afro-Amerikaanse studenten leidt naar succes. Het benadrukt de kracht van educatieve wedstrijden en het ontwikkelen van zelfvertrouwen.

Cheer (Netflix)

Deze meeslepende documentaireserie volgt het leven van een Amerikaans cheerleadingteam en de toewijding van hun coach. Hoewel de serie zich niet specifiek richt op onderwijs, laat het zien hoe een sterke mentor een positieve invloed kan hebben op jongeren.

Lees ook: De leukste films voor je vakantie op Netflix.

Liever Fleur dan Fatima (Videoland)

Voor deze korte documentaire duikt Soundos El Ahmadi in het thema stagediscriminatie. Uit onderzoek blijkt dat jongeren met een migratieachtergrond meer moeite hebben met het vinden van een stageplek. Soundos zoekt uit hoe dit komt en wat voor invloed dit heeft op studenten.

Geef een reactie